Bon'Ap

In tandem groeien binnen Bon’Ap

Bon'Ap

Bon’Ap is een retailconcept van voedingsbedrijf Meat&More, gespecialiseerd in vlees en maaltijden. De keten van maaltijdwinkels kent een sterke groei waardoor er elke dag nood is aan nieuw talent. Maar ook huidig talent zorgt mee voor die groei. Daarom kiest Bon’Ap voor een unieke talentaanpak, ‘In tandem groeien binnen Bon’Ap’, waarmee ze dit jaar genomineerd zijn voor de ‘Talent Mobility Award’ van Ascento.

De eerste Bon’Ap opende in 2003 in Aalter en intussen zijn er 24 Bon’Ap-filialen in Vlaanderen. Samen zijn die goed voor 200 medewerkers. Mieke Ally, verantwoordelijke Mens & Organisatie, heeft een droom voor al die medewerkers: “Iedereen gelukkig!” Zo eindigt ze steevast elk functioneringsgesprek met de vraag “Maakt de job jou gelukkig?”

“Geluk zit natuurlijk in de kleine dingen, maar ik ben er zeker van dat ik in mijn rol een steentje kan bijdragen om onze medewerkers gelukkiger te maken.” Om die droom te verwezenlijken, riepen ze bij Meat&More de functie HR BP (Human Resources Business Partner) in het leven. “Een HR BP zorgt er, in tandem met de regiomanager, voor dat elke medewerker bij Bon’Ap kan groeien in zijn of haar huidige job, verticaal of horizontaal.”

Michiel Van Langenhoven, teamleader Learning & Development: “Om medewerkers te begeleiden, gaan onze HR BP’s uit van vier pijlers. Die pijlers zijn connectie, focus, coaching & begeleiding en langetermijnplanning.” Er is één HR BP per 70 à 100 medewerkers om zo een vertrouwensrelatie te kunnen opbouwen. “Die connectie is het startpunt van het groeitraject. Vervolgens bekijkt de HR BP, samen met de regiomanager of gerant, op welke competenties te focussen per filiaal en per medewerker.”

“Op basis daarvan krijgen medewerkers individuele begeleiding en volgen ze interne en externe opleidingen. Als laatste krijgen ze ook een ‘paspoort’ waarop alle stappen van zijn of haar groeitraject staan. Aan de hand daarvan wordt een langetermijnplanning opgesteld voor elke medewerker.”

Kelly De Ruyck, chef-beenhouwer in Bon’Ap Wetteren: “De begeleiding die ik kreeg, was erg waardevol voor mij. Mijn regiomanager en HR BP staan steeds voor me klaar en ondersteunen mij doorheen het groeiproces. Intussen heb ik gebouwd aan een goed team dat zich verbonden voelt met de winkel. Dat vertaalt zich automatisch in een verhoogde productiviteit en omzet.”

En die verhoogde productiviteit en omzet is merkbaar over alle Bon’Ap-filialen heen. “We zien ook dat de instroom met 55 procent gestegen is en dat er 23 procent minder uitstroom is. Ook op vlak van doorstroom zien we een enorme vooruitgang: in een tijdspanne van één jaar zijn er in totaal 49 medewerkers die horizontaal of verticaal gegroeid zijn,” vertelt Michiel.

Mieke concludeert: “De voornaamste les uit ons project is dat inzetten op talent voor een sneeuwbaleffect zorgt. Groei stopt namelijk niet bij de samenwerking tussen HR BP en regiomanager, het is het startpunt. De betrokkenheid en talenten van onze mensen komen meer naar boven met als resultaat meer gelukkige medewerkers. Een doel dat we blijven nastreven!”

Ook zin om er aan de slag te gaan? Bekijk alle vacatures op www.meatandmore.be/jobs.

Feedback van de jury

Het is een mooie gestructureerde en geïntegreerde aanpak met systematiek die mikt op groei van leidinggevenden en teameffectiviteit. De systematische aanpak naar duurzaamheid bestaat erin dat de HR BP zichzelf op termijn moet overbodig maakt. Het project wordt onderbouwd met een sterke communicatiestrategie en heeft een aangetoonde positieve impact op de bedrijfsresultaten en resulteert ook in een mooie groei qua mobitliteit voor de medewerkers.

Hebt u een vraag over de Talent Mobility Award?

Neem contact op met Ascento via 015 80 01 14 of talentmobilityaward@ascento.be