Vast staat dat er een dag komt waarop een leven na topsport aan de orde is. Hoe vind je een nieuwe passie na een leven vol topsportpassie? Wat wil ik nu gaan doen en wat zijn mijn mogelijkheden? Zijn dit de vragen die je je stelt? Tijdens ons loopbaanbegeleidingstraject zoeken we samen naar de antwoorden. 
Samen bekijken we hoe jouw talent het beste ingezet kan worden en hoe je jouw ambities en plannen kunt realiseren. Onze ervaren coaches denken actief met je mee en geven praktisch advies zodat je helemaal klaar bent voor de volgende stap in je loopbaan.
 

Alles start met zelfinzicht

Afhankelijk van jouw behoeften stellen we een traject op maat op. Via coachingsgesprekken, reflectieoefeningen en loopbaantools helpen we je tot een groter zelfinzicht te komen op vlak van competenties, persoonlijkheid en waarden. Je ontdekt je drijfveren, motivaties, obstakels, energievreters en energiegevers. Zo kan je op een bewuste manier loopbaanbeslissingen nemen.

Je loopbaancoach vertrekt hiervoor niet alleen van je rol als topsporter, maar kijkt naar het hele plaatje: je persoonlijkheid, competenties en gedrag, je rol als teamgenoot, partner of ouder, je verleden, je huidige situatie en je toekomst. 

Daarnaast leren we je de nodige vaardigheden aan om de arbeidsmarkt te betreden (sollicitatietips, CV, gebruik maken van netwerk …). Aan het einde van de begeleiding stellen we samen een Persoonlijk Ontwikkelingsplan op om jouw loopbaandoelen te bereiken.


Voorwaarden Loopbaanbegeleiding Topsport

Dankzij de samenwerking tussen Sport Vlaanderen en VDAB kan elke topsporter gebruik maken van 8 uur Loopbaanbegeleiding Topsport en dit over heel Vlaanderen.
Meer weten over Loopbaanbegeleiding Topsport? Bekijk dan de site van Sport Vlaanderen. 


 

Interesse in loopbaanbegeleiding?

Vraag dan een gesprek aan met een loopbaanbegeleider in je buurt: