Gaat u als werkgever over tot een collectief ontslag in het kader van een herstructurering? Dan organiseert Ascento het verplichte outplacementprogramma. Doorheen de jaren bouwden we goede contacten op met alle betrokken partijen, zoals vakbonden, overheidsdiensten en opleidingsinstanties. Samen leiden we de uitstroom van uw medewerkers in goede banen. En bereiden we hen voor op een nieuwe job.

Collectief ontslag bij herstructurering

De overheid definieert een ‘collectief ontslag bij een herstructurering’ op basis van het aantal medewerkers dat een bedrijf moet verlaten binnen een periode van 60 dagen:

Aantal werknemers Aantal ontslagen
12 of minder minstens 50%
12 tot 20 minstens 6 werknemers
21 tot 99 minstens 10 werknemers
100 of meer minstens 10%

Na zo’n collectief ontslag bij een herstructurering moet de werkgever outplacement aanbieden. De werknemer moet op zijn beurt deelnemen aan het outplacement-traject. Tenzij hij aan het einde van zijn professionele carrière is.

Meer weten over de gedetailleerde voorwaarden van outplacement bij een herstructurering? Neem dan contact op met een ervaren consultant van Ascento. Hij of zij stelt u ook de meest voordelige aanpak voor.

Tewerkstellingscel bij herstructurering

In 1997 ontwikkelde Ascento samen met Renault België een nieuw model dat outplacement bij een herstructurering aanpakt: de tewerkstellingscel. Daarin werken alle betrokken partijen samen: werkgever, vakbonden, overheidsdiensten en opleidingsinstanties. Zo ontstaat een geïntegreerde aanpak van begeleiding, opleiding en juridische ondersteuning.

De tewerkstellingscel groeide sindsdien uit tot een vaste waarde bij een herstructurering. En maakte van Ascento dé outplacement-expert voor kmo’s en grote bedrijven. Maak gebruik van de ervaring van Ascento