CASE De Oever - Organisatiemodel voor de toekomst: experimenteren mag

Donderdag 15 februari 2018

De strategie en het organisatiemodel van uw onderneming volledig omgooien: hoe pakt u dat aan? Jongerenbegeleidingscentrum vzw De Oever deed het, en kwam tot verrassende inzichten. Directeur Thierry Taverna en Anja Neyt, Senior HR Consultant bij Ascento, lichtten de case toe tijdens het jaarcongres HRM in de Overheid.

Evi Van Acker spoort vanaf nu werknemers aan tot meer en beter bewegen

Dinsdag 13 februari 2018

PERSBERICHT
Na loopbaanbegeleidingstraject bij Ascento gaat ex-topzeilster aan de slag bij Energy Lab

Mechelen, 12 februari 2018 – Ex-topzeilster Evi Van Acker gaat vanaf vandaag aan de slag bij Energy Lab om werknemers fitter en gezonder te maken door vaker te bewegen, gezonder te eten en mentaal veerkrachtiger te worden. Ascento, de specialist in loopbaanbegeleiding van t-groep, begeleidde haar in het vinden van een nieuwe professionele uitdaging. De zoektocht was te volgen op evidurft.be en via #evidurft op sociale media.

Mediarte en Ascento lanceren mediaguidance

Maandag 29 januari 2018

Wil je als mediabedrijf het beste uit je medewerkers halen of wens je als particuliere mediaprofessional je competenties in kaart te brengen of beter om te gaan met stress in je job? Dan is mediaguidance wellicht iets voor jou.

Loopbaanbegeleiding zet mensen en bedrijven in beweging

Maandag 15 januari 2018

Loopbaanbegeleiding of oriënteringsbegeleiding is bijzonder interessant voor zowel de werknemer als de werkgever. Zeker in tijden van verandering. Wat houdt het precies in? En voor wie is het interessant?

Evi Van Acker gooit het over een andere boeg

Donderdag 7 december 2017

Evi Van Acker gooit het over een andere boeg

PERSBERICHT

Mechelen, 7 december 2017 – Ex-topzeilster Evi Van Acker is na een lange succesvolle carrière op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bedrijfswereld. Dit doet ze niet alleen. Ze laat zich begeleiden door Ascento, onderdeel van HR-dienstverlener t-groep. Iedereen kan Evi’s loopbaanbegeleidingstraject in ‘real time’ mee volgen via de website www.evidurft.be of via de hashtag #evidurft op sociale media.

Ascento biedt Loopbaanbegeleiding Topsport aan.

Woensdag 6 december 2017

Dat is waar topsporters zoals Felix Denayer schrik van hebben. Zij willen scoren, ook na hun topsportcarrière. Hoe ze dat het best aanpakken, daar moeten ze naar op zoek, en ze kunnen daar hulp bij gebruiken.

Als de baas ontslagen wordt

Vrijdag 10 november 2017

BEDRIJVEN DUNNEN TOPLAAG UIT

Steeds meer managers en hogere kaderleden komen op
straat te staan. Sommigen valt het zwaar een nieuwe job te
vinden. ‘Ook al zie je op het allerhoogste niveau soms iets
grotere ego’s, dan nog is het een stevige deuk in hun
zelfvertrouwen.’

Een development center ondersteunt uw talent mobility

Woensdag 25 oktober 2017

U staat als organisatie voor veranderingen. U wilt de juiste medewerkers en talenten aan boord houden, meekrijgen en verder ontwikkelen om van uw bedrijf een succes te maken. U zit met vragen als: welke medewerkers maken mijn organisatie succesvol? Welke talenten en competenties geven de doorslag bij het behalen dit succes? Hoe kan ik medewerkers (h)erkennen voor hun professionele en persoonlijke ontwikkeling? Hoe kan ik medewerkers sterker maken en wapenen voor de toekomst?

Wendbaarheid in actie

Vrijdag 20 oktober 2017

Een actie die bij iedereen moet zitten, zo blijkt uit het derde Talent Mobility Symposium van Ascento. Streven naar meer wendbaar werk is de taak van zowel de individuele werknemer, leidinggevenden, HR, bedrijfstop en overheid. Krachten bundelen is het motto. Een avond vol visies en sprekende voorbeelden.

3 springplanken naar een technische job

Dinsdag 10 oktober 2017

Bedrijven worstelen om technische vacatures in te vullen. Op de knelpuntberoepenlijst van de VDAB prijkt technisch talent met stip op één. Denk aan beroepen zoals werfleider, monteur of productieverantwoordelijke. Hoe dicht sta jij bij jouw favoriete technische job? We ontdekken drie springplanken naar een technische job.