Zelfleiderschap is een troef voor iedere medewerker in uw organisatie. Zo geeft een flinke dosis zelfleiderschap u de garantie dat een medewerker zijn project autonoom tot een goed einde brengt. Bovendien stimuleert zelfleiderschap uw medewerkers om hun loopbaan in eigen handen te nemen.

Zelfleiderschap en zelfsturing

Uw medewerkers staan vaak te trappelen om meer autonomie en meer verantwoordelijkheden te krijgen. Een droom – tenzij ze te veel hooi op hun vork nemen. Zelfleiderschap en zelfsturing zijn dan dé succesfactoren. Ze verzekeren een juiste inschatting en desnoods een tijdige bijsturing. En een sterke betrokkenheid en een steile leercurve.

Ontwikkeling van zelfleiderschap

Ascento wakkert zelfleiderschap bij iedere medewerker aan. Om hem sterker te maken in zijn huidige functie, én om uw talent mobility te verhogen. Via assessments, opleidingen en persoonlijke begeleiding groeit de medewerker in zijn zelfleiderschap. En klimt hij op een dag misschien naar een managementfunctie. Vraag nu meer informatie over zelfleiderschap voor medewerkers

Zelfleiderschap bij loopbaanbegeleiding

De Ascento-consultants hebben ook aandacht voor zelfleiderschap bij loopbaanbegeleiding. Want zelfleiderschap stimuleert een deelnemer om het heft in eigen handen te nemen. Hij kiest bijvoorbeeld bewust opnieuw voor zijn huidige rol. Of heroriënteert zich doelgericht op de interne of externe arbeidsmarkt. Dat maakt van zelfleiderschap een competentie die een medewerker zijn hele loopbaan vooruit helpt.

Neem vrijblijvend contact op met een Ascento-consultant in uw buurt. En spreek over de meerwaarde van zelfleiderschap bij loopbaanbegeleiding.