Het digitale tijdperk: impact op organisatiemodel én werkvloer

Dinsdag 20 juni 2017

‘Nieuw in het kwadraat’, zo bestempelt prof. Geert Van Hootegem de uitdagingen waarvoor we staan op de arbeidsmarkt. “We moeten anders organiseren en beter werken.” Dat betekent volop investeren in ‘21e-eeuwse vaardigheden’, benadrukt de VDAB op het colloquium van HRPublic, Ascento en t-interim. Stad Antwerpen, FOD Mobiliteit en de belastingdienst van Estland vertellen hoe zij de weg naar digitalisering en anders werken aanpakken. Een verslag van een goed gevulde ochtend vol praktijkvoorbeelden in het UBI Center in Leuven.

Het assessment center: mysterie ontrafeld

Woensdag 31 mei 2017

Vaak stellen we bij deelnemers vast dat er een waas van mysterie hangt rond het begrip “assessment center”. En dat mensen hun assessment bijgevolg tegemoet treden met bedenkingen en vooroordelen die niet per se helemaal correct zijn. Maar hoe zit de vork nu juist in de steel?

Whitepaper Outplacement: Positief werken aan duurzame inzetbaarheid

Woensdag 24 mei 2017

Vanuit de praktijk stellen we vast dat bedrijfsleiders en HR heel wat vragen hebben bij outplacement. Steeds meer mensen passen namelijk niet meer in het nieuwe businessmodel. Vaak ontstaat er de nood aan interne of externe (her)oriëntering. Hier komt dus in- en outplacement in zicht.

Ascento biedt een aantal antwoorden op de meest prangende vragen: hoe kunnen we outplacementbegeleiding best aanpakken om mensen naar een duurzame loopbaan te begeleiden? Of hoe kunnen we een ontslag zelfs vermijden? 

Hans Smellinckx en Patrick De Wachter versterken t-groep

Maandag 15 mei 2017

HR-dienstverlener t-groep stelt Hans Smellinckx aan als nieuwe Marketing & Business Development Manager. Daarnaast wordt Patrick De Wachter de nieuwe CIO bij t-groep België en Nederland. De aanwervingen passen binnen het nieuwe groeiplan, waarbij volop wordt ingezet op lokale aanwezigheid en de digitalisering van de dienstverlening.

Co-creatie leidt tot snel en duurzaam resultaat

Donderdag 27 april 2017

Testimonial: Rekrutering & Selectie

Logo Limburg rekende al op Ascento voor de publicatie van vacatures en voor assessments. Na deze kleinere samenwerkingen besloot Logo Limburg om een beroep te doen op Ascento voor een ruimere ondersteuning bij de invulling van meerdere nieuwe vacatures tegelijkertijd. Aan het woord: Sara Reekmans, coördinator bij Logo Limburg vzw.

Outplacement is niet out!

Maandag 3 april 2017

Ascento maakte tijdens haar jaarlijkse ontbijtsessie in februari-maart overduidelijk dat outplacement een bijzondere rol speelt in het mobiliseren van talent. Hierbij staat de positieve en duurzame inzetbaarheid van talent centraal.

Langer werken met zin(geving)

Dinsdag 21 maart 2017

Langer werken: een moeizame tot hopeloze lijdensweg of een kans om gemotiveerd en geëngageerd ten volle te gaan voor zijn passie? Hoe dan ook, wie de vruchten van een langere loopbaan wil plukken, is gebaat bij een proactieve en positieve benadering.

Zelfleiderschap: drie stellingen

Donderdag 23 februari 2017

Op 2 februari vond de zevende editie van het congres HRM in de Overheid plaats. Nathalie De Regge, Business Manager en Talent Manager in Leadership & Development bij Ascento, vuurde er prikkelende stellingen over zelfleiderschap af. We lichten er drie voor u uit.

“Mijn ontslag opende de deur naar mijn eigen hotel”

Vrijdag 3 februari 2017

Ascento ondersteunt elk jaar ongeveer 2500 mannen en vrouwen met outplacementbegeleiding. Deelnemers aan outplacementprogramma’s moeten zich meer en meer heroriënteren en/of bijscholen.
Wie op een scharnierpunt in zijn leven opnieuw een job zoekt, slaat daardoor vaak een compleet nieuwe richting in. Een mooi voorbeeld is Ivone de Brito (49): zij opent na een carrière bij HP als Backup Team Leader en Resource Controller haar eigen hotel.