Evi Van Acker gooit het over een andere boeg

Donderdag 7 december 2017

Evi Van Acker gooit het over een andere boeg

PERSBERICHT

Mechelen, 7 december 2017 – Ex-topzeilster Evi Van Acker is na een lange succesvolle carrière op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bedrijfswereld. Dit doet ze niet alleen. Ze laat zich begeleiden door Ascento, onderdeel van HR-dienstverlener t-groep. Iedereen kan Evi’s loopbaanbegeleidingstraject in ‘real time’ mee volgen via de website www.evidurft.be of via de hashtag #evidurft op sociale media.

Ascento biedt Loopbaanbegeleiding Topsport aan.

Woensdag 6 december 2017

Dat is waar topsporters zoals Felix Denayer schrik van hebben. Zij willen scoren, ook na hun topsportcarrière. Hoe ze dat het best aanpakken, daar moeten ze naar op zoek, en ze kunnen daar hulp bij gebruiken.

Als de baas ontslagen wordt

Vrijdag 10 november 2017

BEDRIJVEN DUNNEN TOPLAAG UIT

Steeds meer managers en hogere kaderleden komen op
straat te staan. Sommigen valt het zwaar een nieuwe job te
vinden. ‘Ook al zie je op het allerhoogste niveau soms iets
grotere ego’s, dan nog is het een stevige deuk in hun
zelfvertrouwen.’

Een development center ondersteunt uw talent mobility

Woensdag 25 oktober 2017

U staat als organisatie voor veranderingen. U wilt de juiste medewerkers en talenten aan boord houden, meekrijgen en verder ontwikkelen om van uw bedrijf een succes te maken. U zit met vragen als: welke medewerkers maken mijn organisatie succesvol? Welke talenten en competenties geven de doorslag bij het behalen dit succes? Hoe kan ik medewerkers (h)erkennen voor hun professionele en persoonlijke ontwikkeling? Hoe kan ik medewerkers sterker maken en wapenen voor de toekomst?

Wendbaarheid in actie

Vrijdag 20 oktober 2017

Een actie die bij iedereen moet zitten, zo blijkt uit het derde Talent Mobility Symposium van Ascento. Streven naar meer wendbaar werk is de taak van zowel de individuele werknemer, leidinggevenden, HR, bedrijfstop en overheid. Krachten bundelen is het motto. Een avond vol visies en sprekende voorbeelden.

3 springplanken naar een technische job

Dinsdag 10 oktober 2017

Bedrijven worstelen om technische vacatures in te vullen. Op de knelpuntberoepenlijst van de VDAB prijkt technisch talent met stip op één. Denk aan beroepen zoals werfleider, monteur of productieverantwoordelijke. Hoe dicht sta jij bij jouw favoriete technische job? We ontdekken drie springplanken naar een technische job.

Meat&More zoekt vers talent op jobdagen

Donderdag 21 september 2017

Op vrijdag 22 september en zaterdag 23 september gooit Meat&More zijn deuren wagenwijd open tijdens de jobdagen. Met de campagneslogan “Word jij ons vers talent?” wil het bedrijf enthousiaste kandidaten aantrekken. Het Aalterse voedingsbedrijf met winkelformules Buurtslagers en Bon’Ap is lustig op zoek naar verschillende profielen: van schoolverlaters tot experten, iedereen is welkom.

Talentmobiliteit start met talentmanagement

Maandag 18 september 2017

41 cases voor de Talent Mobility Award
In 2016 lanceerde Ascento de Talent Mobility Award. 41 organisaties dienden een case in. Vier studenten arbeids- en organisatiepsychologie aan de KU Leuven namen de 41 projecten onder de loep. Drie thema’s kwamen bovendrijven: talentmanagement op kop (80% van de cases), job enrichment (34%) en structurele veranderingen (28%). Opmerkelijk is dat er maar één case over downsizing gaat.

Tom Verhaegen nieuwe CEO t-groep

Maandag 11 september 2017

HR-dienstverlener t-groep heeft Tom Verhaegen aangesteld als nieuwe CEO. Hij trad op 6 september in dienst en volgt Mark Verstraete op, die meer dan 15 jaar aan het hoofd stond van de organisatie en nu aan boord blijft als bestuurder.

Actie in je nieuwe job

Zaterdag 26 augustus 2017

Je bent aangenomen voor deze nieuwe job, het sollicitatieproces is voorbij. Tijd om op je lauweren te rusten? Neen. Tijd voor actie! Lees hier wat de volgende stappen zijn nu je aan de slag kan in deze nieuwe uitdaging.