3 springplanken naar een technische job

Dinsdag 10 oktober 2017

Bedrijven worstelen om technische vacatures in te vullen. Op de knelpuntberoepenlijst van de VDAB prijkt technisch talent met stip op één. Denk aan beroepen zoals werfleider, monteur of productieverantwoordelijke. Hoe dicht sta jij bij jouw favoriete technische job? We ontdekken drie springplanken naar een technische job.

Meat&More zoekt vers talent op jobdagen

Donderdag 21 september 2017

Op vrijdag 22 september en zaterdag 23 september gooit Meat&More zijn deuren wagenwijd open tijdens de jobdagen. Met de campagneslogan “Word jij ons vers talent?” wil het bedrijf enthousiaste kandidaten aantrekken. Het Aalterse voedingsbedrijf met winkelformules Buurtslagers en Bon’Ap is lustig op zoek naar verschillende profielen: van schoolverlaters tot experten, iedereen is welkom.

Talentmobiliteit start met talentmanagement

Maandag 18 september 2017

41 cases voor de Talent Mobility Award
In 2016 lanceerde Ascento de Talent Mobility Award. 41 organisaties dienden een case in. Vier studenten arbeids- en organisatiepsychologie aan de KU Leuven namen de 41 projecten onder de loep. Drie thema’s kwamen bovendrijven: talentmanagement op kop (80% van de cases), job enrichment (34%) en structurele veranderingen (28%). Opmerkelijk is dat er maar één case over downsizing gaat.

Tom Verhaegen nieuwe CEO t-groep

Maandag 11 september 2017

HR-dienstverlener t-groep heeft Tom Verhaegen aangesteld als nieuwe CEO. Hij trad op 6 september in dienst en volgt Mark Verstraete op, die meer dan 15 jaar aan het hoofd stond van de organisatie en nu aan boord blijft als bestuurder.

Actie in je nieuwe job

Zaterdag 26 augustus 2017

Je bent aangenomen voor deze nieuwe job, het sollicitatieproces is voorbij. Tijd om op je lauweren te rusten? Neen. Tijd voor actie! Lees hier wat de volgende stappen zijn nu je aan de slag kan in deze nieuwe uitdaging.

Wat zijn de veelvoorkomende struikelblokken in een nieuwe job?

Vrijdag 25 augustus 2017

Je eerste weken in een nieuwe job: je wilt het goed doen, je wilt vooruit. Het gevaar bestaat dat je net door te hard je best te willen doen en je te willen bewijzen fouten maakt. Ontdek welke vergissingen vaak gemaakt worden door nieuwe werknemers in hun beginperiode en zorg dat jij slimmer bent.

5 tips voor meer zelfvertrouwen

Donderdag 24 augustus 2017

Meer zelfvertrouwen krijgen. Dat willen we allemaal. En het mooie is, we kunnen het ook allemaal krijgen. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Hier ontdek je enkele tips voor meer zelfvertrouwen!

Zelfvertrouwen, een must op de werkvloer

Donderdag 24 augustus 2017

Als starter durf je soms wel een foutje maken, hierdoor kan onzekerheid naar boven komen. Zelfverzekerd overkomen is echter een must op de werkvloer. Wie zelfvertrouwen uitstraalt, voelt zich ook beter in zijn/haar vel. Maar wat houdt zelfvertrouwen in en hoe straal je het uit?

Een efficiënte integratie: vier pijlers

Donderdag 24 augustus 2017

Een efficiënte integratie in je nieuwe job: vier pijlers

Heb je tijd nodig om je te integreren in je nieuwe job? Met deze tips versnel je het inwerkproces en integreer je snel in je nieuwe werkomgeving.

3 punten om met je leidinggevende te bespreken

Donderdag 24 augustus 2017

De eerste weken in je nieuwe job zijn achter de rug. Hoog tijd voor een eerste evaluatie. Hier vindt je 3 belangrijke punten om met je leidinggevende te bespreken, zodat je weet of je goed bezig bent en wat er de komende periode van je wordt verwacht.